Korteste VM i Qatar

Med 64 kampe i en 28-dages turnering er VM i Qatar 2022 det korteste VM nogensinde. FIFA skar fire dage af turneringen, da den meddelte, at den ville starte den 21. november og slutte den 18. december.

Turneringens korthed er ikke det eneste problem, som Qatar står over for med at arrangere den største begivenhed i global fodbold. Golfstaten skal også håndtere en enorm mængde besøgende, som vil blive til flere kampe, der involverer deres land.

1. Det er det korteste VM siden 1998

VM 2022 i Qatar starter den 21. november og varer kun 28 dage - det korteste VM siden 1998. Det er også den korteste turnering med 32 hold, der nogensinde er blevet afholdt.

FIFA World Cup er den største internationale sportsbegivenhed på planeten. Det finder sted hvert fjerde år og omfatter 32 hold, der konkurrerer i en gruppespilsturnering/knockoutturnering.

Derfor ønsker Fifa, at den skal være så lang som muligt for at give spillerne tid nok til at restituere. Men med en turnering med 32 hold komprimeret på 28 dage bliver det svært for de internationale fodboldspillere at hvile sig ordentligt i denne periode.

Heldigvis har dette ikke været et problem for tidligere værtslande, fordi de har været værter for turneringen om sommeren. Derfor er det lettere at undgå at overfylde stadionerne med fans.

2. Det er det korteste VM siden Brasilien 2014

VM var oprindeligt planlagt til juni til juli, men FIFA måtte ændre turneringen til november på grund af den ekstreme sommervarme. Den resulterende tidsplan er den korteste, siden Brasilien var vært for turneringen i 2014.

Det er også det mindste land, der nogensinde har været vært for VM. Qatar, der er en halvø mindre end Connecticut, er vært for anslået 1,5 millioner fans i løbet af den månedlange turnering.

Det er meget opmærksomhed for et lille land, der har været under beskydning, siden det fik tildelt turneringen i 2010. Det har også en historie med krænkelser af menneskerettighederne, hvor vandrende arbejdere ifølge en rapport fra The Guardian er døde under arbejdet på byggepladserne på stadionerne og andre projekter.

På trods af kritikken er det lykkedes Qatar at omstrukturere sine love og oprette en fond til støtte for arbejdstagere. Fonden har ifølge regeringsdata udbetalt 164 millioner dollars til 36.000 vandrende arbejdstagere fra 17 forskellige lande.

3. Det er det korteste VM siden 1970'erne

FIFA har annonceret startdatoen for VM i 2022, og det bliver kun 28 dage. Det er den korteste turnering siden 1970'erne, da fodboldens styrende organ ændrede til et format med 32 hold.

Turneringen vil blive afholdt i Europas vintermåneder - tidligere blev den afholdt i juni og juli. Det vil give værterne en pause fra den intense sommervarme.

Qatar vil være en fantastisk vært for turneringen i 2022. Landet kan prale af smukke strande, utrolig arkitektur og fascinerende landskaber.

Det er også et lille land, så fans kan rejse til flere kampe på forskellige stadioner uden at skulle rejse rundt i hele byen. Det vil hjælpe dem med at spare tid og penge.

Nogle personer har vundet VM både som spiller og træner, bl.a. Mario Zagallo, Franz Beckenbauer og Didier Deschamps. Dette er en af de mest prestigefyldte præstationer inden for sport.

4. Det er det korteste VM siden 1930'erne

FIFA World Cup er en massiv international sportsbegivenhed, der tiltrækker millioner af fans fra hele verden. Qatars lille størrelse kan dog gøre det svært at rumme alle de besøgende - et faktum, der førte til en række kontroverser omkring valget af Qatar som VM-vært.

VM har altid været spillet i maj, juni eller juli, men i 2022 bliver Qatar det første land, der afholder VM om vinteren i stedet for om sommeren. Dette er sket for at beskytte stadionerne og fansene mod alt for høje temperaturer i Golfstaten, som kan forårsage skader på bygningerne.

Ud over den forkortede turneringsplan har Qatar også lovet at reducere sit CO2-fodaftryk under turneringen ved at plante træer og buske omkring stadions og andre steder. Qatar har også planer om at anvende et system, der opfanger drivhusgasser.


 


Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>