Om sikkerhed

Personlige detaljer
Password er en integreret del af din kontosikkerhed og det er yderst vigtigt at du søger for at holde dit password skjult og ikke viser det til nogen anden person. Det samme gælder for dit Bruger nr. Vores råd er, at du lærer disse udenad.

Det er særdeles vigtigt, at dine sikkerhedskoder ikke står et sted, hvor de kan opdages og læses af andre. Vi foreslår også, at du ændrer dit password med jævne mellemrum, som en yderlig, men vigtig, sikkerhedsforanstaltning.

E-mail
Størstedelen af virus spredes via e-mail. Titlen på disse mails er ofte udformet på en måde, så det skal gøre det attraktivt at åbne mailen og den vedhæftede fil. Det vedhæftede kan så vise sig at være et ondsindet program, som du netop har givet adgang til din PC.

Pas på vedhæftede filer
Du skal altid være opmærksom på e-mails med vedhæftede filer, specielt hvis de er fra en ukendt person, har en speciel tekst, eller er på fremmedsprog. Uventede mails fra kendte afsendere, bør også vække mistanke, specielt hvis titlen synes overraskende.

I tvivlstilfælde, overvej at slet mailen eller kontakt afsenderen.

Orme og virus kommer som oftest fra en kendt afsender. Orme og virus bruger ofte adressekartoteket på en angrebet PC til at kopiere sig selv, og efterfølgende sende filen videre, så afsenderen ser bekendt ud for den næste modtager af mailen.

Spoofing
En anden type angreb, kaldet spoofing, kan endda få en e-mail til at se ud som om den er sendt fra en bestemt person eller et bestemt firma, uden at disse personer har noget kendskab til mailen.

Svindel e-mails
En svindel e-mail har til formål at få dig til at ødelægge din PC ved at bede dig om at slette en vigtig fil. Du vil i mailen ofte blive bedt om at sende mailen/informationen videre til venner, og dermed hjælpe med at sprede angrebet.

Ofte vil svindel-mail påstå at de prøver at undgå et virus angreb på en computer, og vil ofte henvise til kendte software udbydere, såsom Microsoft eller IBM. Mailen kan endda være maskeret som en officiel mail fra firmaet, som en spoofing mail.
 
Phishing
Phishing er et forsøg på at lokke modtageren af en e-mail til at afsløre fortrolig information. Dette gør man normalt via e-mail og falske hjemmesider. I phishing-angreb forsøger man normalt at efterligne banker, forsikringsselskaber, diverse populære online service selskaber, online butikker eller kreditkort selskaber. De falske websider er designet specielt med det formål at snyde modtageren af e-mailen for at opnå fortrolig information, som efterfølgende leder til økonomisk kriminalitet eller identitetstyveri.

I disse mails snakker man normalt om online sikkerhed og vil bede kunden om at klikke på et link og efterfølgende udfylde felter med sine adgangskoder, på en webside der ser ud som den rigtige webside. Det er meget vigtigt at du ikke bruger disse links, og aldrig udfylder dem med dine adgangskoder. Der er desværre meget lidt som vi, eller nogen som helst anden bank, kan gøre for at stoppe disse mails.

Northern Rock vil aldrig bede dig om at afsløre nogle sikkerhedsoplysninger via e-mail, telefon eller nogen anden form for skriftlig kommunikation.

Vær opmærksom på at hvis du modtager en e-mail der påstås at være fra Northern Rock, hvor du bliver bedt om at bekræfte dine adgangskoder eller afsløre andre oplysninger, såsom dit CPR-nummer, skal du ikke svare, men kontakte os hurtigst muligt.