Opsparing kan igen betale sig for danskerne

  • Northern Rock topper det danske opsparingsmarked
  • Banken lancerer markedsledende og let tilgængelig kont
  • Indlånsrente på 4,25 pct.
  • Garanti for mindst at matche Nationalbankens diskontore
  • nte indtil januar
  • 2010
  • Ingen gebyrer

Northern Rock åbnede i dag sin nye netbaserede opsparingskonto, som topper
det danske opsparingsmarked. Den variable indlånsrenteer på 4,25 pct., og kontoen er gebyrfri og let tilgængelig. Til kontoen er knyttet en garanti for, at renten mindst svarer til Nationalbankens diskontorente indtil 1. januar 2010. Kontoen giver danskerne muligheden for at få høj forrentning af deres indskud, og alle indskydere med indskud fra 5000 til 20 million er kroner får den samme markedsledende rente. Northern Rock, som er i Financial Times Stock Exchange 100-indekset (FTSE 100) og Storbritanniens syvendestørste bank, åbnede i da g i Danmark med dette tilbud til de danske kunder, som i dag får en lav forrentning på deres opsparingskonti. En nylig opgørelse viser, at gennemsnitsforrentningen i danske banker er på 2,64 pct. med nogle banker så langt nede som 0,25 pct. Det betyder, at typiske danske bankkunder med et gennemsnitligt indlån på 116.000 kroner vil få 1869 kroner mere om året til sig selv, hvis de bruger Northern Rocks konto. Northern Rock Savings Bank-kontoret i København med udelukkende dansk personale lover, at opsparingskontoen er et brugervenligt, let tilgængeligt, gennemskueligt og gebyrfrit tilbud til danskerne om at få en anstændig forrentning af deres penge. ”Det var svært for os at tro på, at danskerne putter deres penge i banken og får en meget lille forrentning af dem. Vi besluttede os for, at det ville vi være med til at ændre på. Vi tror på, at begge parter skal have noget ud af opsparing –ikke kun banken,” siger vicekoncernchef i Northern Rock, David Baker, ombankens bevæggrunde for at åbne i Danmark.

Danskerne bliver tilbudt en rent netbaseret opsparingskonto med høje renter og ingen gebyrer på northernrock.dk. Northern Rock Savings Banks kontor i Danmark er placeret på Rådhuspladsen i København og bliver ledet af den erfarne danske bankmand, Jan Thygesen. ”Vi giver alle danskere en let tilgængelig, markedsledende konto. De behøver ikke forhandle med deres bankrådgiver for at få en god rente, og vi sparer transaktionsomkostninger, fordi det foregår på nettet. Jeg er sikker på, at mange danskere vil finde det attraktivt,” siger Jan Thygesen, som ud over international bankerfaring også har arbejdet for Danske Bank og Basisbank.
Omkostningsbevidsthed er et nøgleord i Northern Rock, som er gået fra at være en slags regional kreditforening til at være Storbritanniens syvendestørste bank og femtestørste udbyder af boliglån til private med et overskud i 2006 på ca. 6,6 milliarder danske kroner og aktiver for ca. 1128 milliarder kroner. Ved at tilbyde målrettede nicheprodukter har banken været i stand til operere med en meget lille forskel mellem indlåns- og udlånsrente til fordel for kunderne såvel som for banken. Bankens aktiver er i gennemsnit vokset med 25 pct. pr. år. Northern Rock har lignende opsparingstilbud i Irland og på Guernsey og regner med at blive tilsvarende succesfuld på det danske marked. Jan Thygesen, siger: ”Northern Rocks åbning i Danmark har allerede skabt røre på markedet med banker, der overvejer deres tilbud til opsparingskunderne. På trods af det er vores konto stadig markedsledende.”


Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>